Nytt år, nya vänner


Det är dags att sätta igång med något nytt, även om jag kommer att jobba med projektet Möten med betydande och obetydliga träd ett tag till – några arbeten kommer till exempel att vara med på en grupputställning på galleri Forum Box i februari, och förhoppningsvis blir det flera möjligheter att visa videoarbeten som jag gjort med olika träd. Det nya är inte heller helt nytt, utan en fokusering; jag började med växter, fokuserade sedan på träd och skall nu koncentrera mig på tallar. Projektet heter (tillsvidare) Pondering with Pines – Miettii Mäntyjen kanssa – Tänker med Tallar. Egentligen skulle jag ha velat kalla det “funderar med furor” på svenska, för ‘tänka’ låter lite väl pretentiöst. Men alla tallar är väl inte furor?
 
Den första tall som jag skall praktisera med i år, fundera, tänka men också posera i trädpositionen från taiji, är en stor och vacker tall i Brunnsparken, mitt uppe på sluttningen som för tillfället tjänstgör som pulkabacke. Bilderna som följer tog jag med telefonen som minnesanteckningar – de två sista är stillbilder från videon, från den allra första sessionen idag.
 

 

 

 

 
 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.