Harakan kuusi


Palattuani ARA (Arts Research Africa) residenssistä aiottua aikaisemmin koronaepidemian takia, jouduin tietysti kahden viikon kotikaranteeniin. Kun se päättyi olin innoissani aloittamassa “Harakan residenssiä”, enhän ole ehtinyt käyttämään työhuonettani saarella kunnolla pitkään aikaan. En ollut edes nähnyt hienoa Harakka 30 vuotta juhlajulkaisua. Siitä löytyy myös kevyt verkkoon sopiva tiedosto, 19 Harakan_julkaisupienversio. Eilen ja toissa päivänä nautin aurinkoisesta säästä ja huhtikuun paljaista maisemista, mutta tänään tuulinen sadesää sai minut jäämään kotiin. Ehdin kuitenkin käynnistämään pienen “harjoituksen” jota toivon mukaan pääsen jatkamaan jo jossakin vaiheessa ensi viikolla, nimittäin vierailut Harakan kuusen luona. Kun mietin mikä olisi huomattava tai huomaamaton puu Harakassa en voinut olla ajattelematta keskellä saarta kasvavaa kuusta, joka on paitsi saaren korkein puu myös ainoa saarella kasvava kuusi. Mäntyjä ja katajiakin siellä kasvaa useita, mutta jostain syystä ei yhtään ainutta kuusta, tuon suuren puun lisäksi. Ja siinä ei todellakaan ole lainkaan käpyjä. Sian vuonna 2007-2008 istuin kuusen juurella viikoittain, ja elokuussa 2018 kuvasin kuusta uudelleen tehdäkseni vanhoista videoista koosteen, joka löytyy täältä. Nyt halusin nimenomaan puhutella kuusta, kirjoittaa sille tai sen kanssa. Löysin sopivan paikan kalliolla melko kaukana kuusesta, jotta siitä näkyisi vähän enemmän, ja luulisin että löydän kohdan uudelleen, kun seuraavan kerran menen tapaamaan kuusta. Kohta hanhet ja lokit alkavat pesimään, ja silloin voi olla vaikeaa istua kuusen kanssa kaksistaan. Mutta toivottavasti valitsin paikan, johon ne eivät tekisi pesää aivan viereen. Aika näyttää. Kuvat ja kirjeeni dokumentoin joka tapauksessa RC-alustalle, tänne.
 

 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.