Kaulanauha kuvista


Tämä “kaulanauha” on roikkunut työhuoneeni seinällä jo pitkään, tosin hiukan toisen muotoisena. Nyt kun Harakan kirjaston näyttely uusitaan, sain hyvän syyn tehdä sille jotakin. Vitriinit kirjastossa arvottiin, ja minulle sattui sopivasti keskellä tilaa oleva vitriini, joka on kuitenkin niin pieni, ettei siihen mahtuisi mikään alumiinille tulostetuista stillkuvistani, ja video ei nyt sattuneesta syystä ole oikein sopiva pyörimään siellä yksinään yötä päivää. Eli nyt kaulanauhalle tarjoutui tilaisuus päästä esiin. Luultavasti ajattelin joskus kauan sitten vanhoja tietokoneen muovikorppuja avatessani ja niitä naruun pujotellessani, että käyttäisin tätä kaulanauhaa tai kauluria jossain performanssissa, mutta sopivaa tilaisuutta ja syytä ei koskaan ilmaantunut. Eli kyseessä on käyttämätön kaulanauha. Jokainen korppu, eli jokainen levykiekko, sisältää yhden kuvan. Enempää ei yhdelle korpulle mahtunut. Kuvat ovat vuodelta 2001 ja 2002, muistaakseni Tuulikaide -videoiden stillkuvia. Kun annoin työlle nimeksi “Kaulanauha kuvista, myöhäinen levykekausi” nimen jälkimmäinen osa viittaa siihen, miten kaukaiselta tuo aika tuntuukaan nykypäivän näkökulmasta. Ja niille, jotka eivät ole sitä itse eläneet, se vaikuttaa varmasti vielä oudommalta, karkealta ja kömpelöltä, melkein kuin kivikaudelta…
Harakka 30 vuotta – juhlinnan osana kirjastonäyttely avattiin 12 toukokuuta, ja sen pääsee näkemään taiteilijatalossa järjesttettävienntapahtumien yhteydessä.
 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.