Kalla vindar och hagelskurar


Våren är sen i Helsingfors, nyheterna påpekade att det var 20 grader (!) varmare samma tid förra året. Härligt solsken tidigt på morgonen, visst, men iskall vind. Och senare på dagen regn som snö eller hagel. Lyckligtvis samlades snön inte på marken, som förra veckan, men jag tänker på de stackars blommorna som kommit upp. Även om de själva klarar sig i kölden kan de inte räkna med att humlor surrar runt i + 3 grader och vind, misstänker jag. De ligger säkert hopkrupna i sina gömmor och väntar ut det gräsliga vädret. Både måndagen och tisdagen började med klart väder men bjöd på kalla vindar och hagelskurar senare på dagen. Jag var ute tidigt för att hinna med besöket innan överenskomna möten, och egentligen är det härligt att vara igång på morgonen för det är ljust så tidigt såhär års. När jag satt och såg över havet slog det mig, att det inte är många tankar jag ägnar åt trädet jag uppträder med och helt konkret sitter på. Ibland är jag uppmärksam på min omgivning, men ofta sjunker jag ner i mina egna tankar eller bara andas.Men jag fascineras nog av trädet i Brunnsparken, för det är mig helt obekant. Det blommar nu helt tydligt med något slags små runda bruna blommor som ser ut som alens kottar eller liknande. Jag vet faktiskt fortfarande inte vad det är för ett träd, och i en park kan det ju finnas importerade särfall. Jag hoppas få bättre kännetecken när bladen slutligen bryter fram. – Jag ser fram emot att delta i en två dagars workshop på universitetet i Linköping om tre veckor ungefär, Plantarium. Och hoppas verkligen att jag fått reda på lite mera om min samarbetspartner innan dess.